ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κροατία – Ισπανία: Στο κυνήγι της πρώτης θέσης

Σήμερα στις 22:00, η τυπικά γηπεδούχος Κροατία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία για την 3η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου.

  • 3-1-0 είναι το ρεκόρ της Ισπανίας απέναντι στην Κροατία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
  • Γήπεδο: Stade de Bordeaux (42.115)
  • Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία)

Κροατία: Βρέθηκε κοντά στην δεύτερη νίκη της στον όμιλο, αλλά έχασε στο τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ είχε προηγηθεί απέναντι στην Τσεχία, με γκολ στο 37’ και 59’. Στη συνέχεια, οι Τσέχοι με δύο γκολ στο 76’ και στο 89’, φέρνοντας σε ισορροπία το παιχνίδι. Σύμμαχος των Τσέχων στην υλοποίηση της ισοφάρισης, ήταν μερίδα οπαδών της Κροατίας, οι οποίοι βρίσκονται σε κόντρα με την ομοσπονδία της χώρας τους, με αποτέλεσμα να πετάξουν καπνογόνα και κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου κι ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Κροατίας, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς. Σήμερα, με νίκη θα καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ με ισοπαλία θα περάσει στην επόμενη φάση ως δεύτερη. Επιπλέον, ακόμα και αν ηττηθούν οι Κροάτες θα προκριθούν στην νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, αν φυσικά η Τσεχία δεν κερδίσει την Τουρκία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τσάτσιτς, δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον πολύτιμο μέσο, Λούκα Μόντριτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, ενώ αμφίβολος είναι ο επιθετικός Μάτζουκιτς.

Ισπανία: Κέρδισε πολύ εύκολα την Τουρκία με 3-0 και έχοντας επικρατήσει της Τσεχίας με 1-0 την πρώτη αγωνιστική,  έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «φούριας ρόχας» έστω και με ισοπαλία στην αποψινή αναμέτρηση θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο τεχνικός Ντελ Μπόσκε, αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και οι πιθανοί παίκτες που θα αρχίσουν βασικοί να είναι οι  Μπρούνο Σοριάνο, Λούκας Βάθκεθ και ίσως ο Αρίτς Αντούριθ. Τέλος, ζήτημα προκλήθηκε με τον παίκτη της Τσέλσι, Πέδρο, ο οποίος παραπονέθηκε για τον λιγοστό χρόνος συμμετοχής που του δόθηκε μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Κροατία(4-2-3-1):  Σούμπασιτς – Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς – Μπαντέλι, Κόβασιτς – Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς – Κάλινιτς

Ισπανία(4-2-3-1):  Ντε Χέα – Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα – Μπουσκέτς, Σοριάνο – Λούκας, Φάμπρεγας, Ινιέστα – Αντούριθ

 

Εκτίμηση:  Η σοβαρή απουσία του Μόντριτς φέρνει σε δύσκολη θέση τους Κροάτες οι οποίοι βολεύονται και με ισοπαλία στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς που θα ψάξουν τη νίκη, ώστε να τερματίσουν στην πρώτη θέση. Αμφότερες έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο τουρνουά και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα. Το G/G δίνεται σε απόδοση 2.25 και θα είναι το σημείο που θα επιλέξουμε.

1. Ισπανία 2 2 0 0 4:0 6
2. Κροατία 2 1 1 0 3:2 4
3. Τσεχία 2 0 1 1 2:3 1
4. Τουρκία 2 0 0 2 0:4 0

 

Κωνσταντίνος Μαχαιρίδης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή

To Top