Σούπερ Λίγκ

Δεύτερη νίκη Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στον ίδιο μήνα μετά από 37 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός νίκησε δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα τον Ολυμπιακό μετά από 37 χρόνια και παρέμεινε σε πλεονεκτική θέση για το ευρωπαϊκό εισιτήριοΜάλιστα τώρα απέχει δύο βαθμούς από τη δεύτερη θέση, ενώ μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα μείνει αήττητη στα Playoffs!

Μετά από 37 χρόνια…

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει και το πρώτο ματς των Playoffs με τον Ολυμπιακό πριν από 25 μέρες. Ήταν η πρώτη φορά που νικά τον Ολυμπιακό σε διάστημα τόσο μικρό, από το 1985. Τότε είχε νικήσει στις 6 και στις 20 Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή, δύο παιχνίδια για το Κύπελλο.

Δύο φορές στην ίδια σεζόν…
Δύο νίκες στην ίδια σεζόν επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός είχε να κάνει από το 2006-07, όταν κέρδισε τότε και τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, εδώ και 15 χρόνια δηλαδή. Επίσης από τότε είχε να κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν, ενώ ανεξάρτητα σεζόν είχε να κάνει διαδοχικές νίκες από το 2017.

Ακόμη ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά από οκτώ και πλέον χρόνια.

Από τις 2 Μαρτίου 2014, όταν είχε νικήσει με 3-0.
Επίσης ο Παναθηναϊκός μετά από 30 χρόνια έμεινε αήττητος από τον Ολυμπιακό σε τέσσερα παιχνίδια στην ίδια σεζόν. Ήταν το 1991-92, όταν έπαιξαν δύο ματς στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, με τον Παναθηναϊκό να νικά μια φορά και άλλα τρία να τελειώνουν ισόπαλα. Βέβαια δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που έπαιξαν σε μια σεζόν τέσσερα ματς.

Ζημιά το γκολ του Τικίνιο…
Το γκολ του Τικίνιο δεν στάθηκε ικανό να στερήσει από τον Παναθηναϊκό τη σπουδαία βαθμολογική νίκη στο Νέο Φάληρο, ωστόσο δεν του επέτρεψε για πρώτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια.

Το αήττητο που σταμάτησε…
Ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος στην έδρα του για 35 παιχνίδια και του έμεναν δύο, για να συμπληρώσει δύο σεζόν χωρίς ήττα στο Νέο Φάληρο. Δεν τα κατάφερε όμως. Είχε να χάσει από τις 12 Ιουλίου 2020, κατά σύμπτωση πάλι στην 8η αγωνιστική των Playoffs τότε.

Το αήττητο που συνεχίζεται…
Ο Παναθηναϊκός έμεινε για 10ο παιχνίδι πρωταθλήματος και 12ο επίσημο χωρίς ήττα. Η προηγούμενη φορά που δεν έχασε 10 για το πρωτάθλημα ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι το Μάρτιο του 2015 δεν έχασε 13 παιχνίδια Super League.
Ακόμη 12 επίσημα παιχνίδια χωρίς ήττα ο Παναθηναϊκός κάνει μετά από 12 χρόνια. Από το Δεκέμβριο του 2009 ως το Φεβρουάριο του 2010 δεν έχασε 12 αγώνες, από τους οποίους δύο ήταν για το Κύπελλο και ένας ευρωπαϊκός.

Δημοφιλή

To Top