ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπιασε… 13άρι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε για μια ακόμα φορά την ΑΕΚ, επεκτείνοντας το ρεκόρ του αήττητου στα μεταξύ τους παιχνίδια σε 13, με τα 12 από αυτά να είναι για το πρωτάθλημα.

Πλέον η τελευταία νίκη της ΑΕΚ απέχει περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου ο Ολυμπιακός πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη σε βάρος της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, το καλύτερο σερί των τελευταίων 20 ετών, καθώς έχει και καλύτερο.

Από το 1999 ως το 2002 είχε έξι διαδοχικές νίκες επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι η έκτη στη σειρά στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” επί της ΑΕΚ, που αποτελεί ισοφάριση ρεκόρ.

Είναι η δεύτερη φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο, αφού και από 2010 ως το 2016 είχε κερδίσει στην σειρά έξι εντός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ. Τότε είχε 20-1 τέρματα, ενώ στην τωρινή εξάδα αγώνων έχει 15-1.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε πέντε επισκέψεις στο Νέο Φάληρο χωρίς να έχει καταφέρει να βρει δίχτυα.

Το ίδιο είχε συμβεί και στα πέντε τελευταία παιχνίδια της προηγούμενης εξάδας ηττών, που αναφέραμε παραπάνω. Και οι πέντε αγώνες της ΑΕΚ χωρίς γκολ στην έδρα του Ολυμπιακού είναι ισοφάριση ρεκόρ.

Επίσης νίκη με 1-0 στην έδρα του επί της ΑΕΚ, είχε να κάνει ο Ολυμπιακός από τον Δεκέμβριο του 2007, πάνω από 14 χρόνια.

Το 1-0 όμως δεν καθυστερούσε στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πολύ καιρό είχε να χάσει γενικότερα με 1-0 στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Ένδεκα ολόκληρους μήνες, από τις 14 Μαρτίου, όταν ηττήθηκε 1-0 στο Βόλο. Από τότε έκανε δέκα ήττες, καμία όμως με 1-0.

Δημοφιλή

To Top