Σούπερ Λίγκ

Νίκη Ευρώπης για Παναθηναϊκό, 2-1 τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα στη σεζόν από τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη, με 2-1, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους στην έδρα τους μετά από 35 ματς. Οι Πειραιώτες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε με τον Παλάσιος και έφτασε στο 0-2 με τον Σένκεφελντ. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει με τον Τικίνιο, αλλά δεν μπόρεσε ακολούθως να απειλήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό που κλείστηκε και πήρε μία σημαντική νίκη για την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, με Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Μαντί και τον Αγκιμπού Καμαρά, στα εξτρέμ ο Ροντρίγκες με τον Λόπες, στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στην εστία, στην άμυνα τους Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Κουρμπέλη, Σάντσες και Σάρλια, στο κέντρο τους Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλο, στην επίθεση οι Παλάσιος και Ιωαννίδης, ο οποίος στο 22′ εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού με τον Καρλίτος να μπαίνει στη θέση του.

Πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό στο 9′ όταν μετά από λάθος των πράσινων, ο Αγκιμπού κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε εκτός περιοχής, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στο 10′ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Παλάσιος με ωραία ενέργεια ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με γλυκό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Με παρόμοιο τρόπο ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα στο 15′ με τον Παλάσιος να κάνει το σουτ, αυτή την φορά όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε. Στο 18′ σουτ του Λόπες, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Στο 24′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, έφυγε άουτ. Στο 32′ καλό σουτ του Ροντρίγκες, έφυγε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 36′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Στο 38′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόπες, άουτ. Στο 44′ σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ο Λόπες πιάνει ένα εναέριο γυριστό σουτ, στα χέρια του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ροντρίγκες με εκπληκτική τρίπλα ξέφυγε από τον Κώτσιρα , έκανε και το πλασέ, όμως ο Μπρινιόλι έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά από την εκτέλεση του τέταρτου κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ήταν υπό πίεση και δεν βρήκε στόχο. Στο 45’+3′ σουτ του Λόπες, άστοχο.

Στο 47′ σουτ του Εμβιλά, στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 54′ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-2 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή και την κάρφωσε στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Στο 71′ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, με τον Τικίνιο να κάνει κοντρόλ και να πλασάρει άμεσα τον Μπρινιόλι, ο οποίος δεν μπόρεσε εξ επαφής να διώξει.

Στο 83′ σέντρα του Μασούρα, κεφαλιά του Σισέ, στα χέρια του Μπρινιόλι. Στο 90′ σουτ του Παπασταθόπουλου, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

 

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ελ Αραμπί  Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Σένκεφελντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46′ Σισέ), Λαλά, Εμβιλά (79′ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Τικίνιο), Ροντρίγκες (64′ Βαλμπουενά), Λόπες (79′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (46′ Πέρεθ), Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης (77′ Χουάνκαρ), Αϊτόρ (63′ Χατζηγιοβάνης), Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος (63′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (22′ Καρλίτος λ.τρ.).

Δημοφιλή

To Top