ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, 5-1 τον Αστέρα

Ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού, που μέσα σε πέντε λεπτά έφερε τρία γκολ, δύο από τον Μασούρα και ένα από τον Παπασταθόπουλο, έδωσε στους ερυθρόλευκους άλλη μία νίκη, αυτή την φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με το εμφατικό 5-1 (το τέταρτο το πέτυχε ο Μπουχαλάκης και το πέμπτο ο Ροντρίγκες), για την εξ αναβολής αναμέτρηση της Superleague. Η είσοδος του Βαλμπουενά στο ημίχρονο, η κινητικότητα του Καρβάλιο, η δραστηριότητα του Βρουσάι, το «ξεκλείδωμα» του σκορ από τον Σωκράτη και το διπλό χτύπημα του Μασούρα, είχαν ως αποτέλεσμα την 20η νίκη στο πρωτάθλημα και την συγκομιδή των 65 βαθμών, μία αγωνιστική πριν να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στην άμυνα τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, με Ρέαμπτσιουκ και Βρουσάι στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο τους Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο, στα εξτρέμ τους Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρας, στην κορυφή της επίθεσης τον Τικίνιο.

Στο 13’ δυνατό συρτό σουτ του Μαντί Καμαρά, πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή, ο οποίος την βρήκε κιόλας, όμως δεν το είδε ο διαιτητής για να δώσει το κόρνερ. Στο 16’ ο Βατσλίκ έκανε λάθος υπολογισμό με τον Μπενίτο να προσπαθεί να κλέψει, όμως ο επιθετικός του Αστέρα βγήκε με την μπάλα άουτ. Στο 20’ ο Τσιφτσής κάνει άστοχη έξοδο μπροστά στον Παπασταθόπουλο, η μπάλα φτάνει στον Τικίνιο ο οποίος κάνει την κεφαλιά προς την εστία, όμως διώχνει ο Τασουλής πάνω στην γραμμή. Στο 29’ σουτ του Μασούρα, μπλοκάρει ο Τσιφτσής, ενώ στο 30’ γυριστό σουτ του Καπίγια, ελέγχει εύκολα ο Βατσλίκ. Στο 35’ λόγω προβλήματος τραυματισμού ο Τικίνιο αντικαταστάθηκε με τον Ελ Αραμπί. Στο 36’ κεφαλιά του Παπασταθόπουλου προς την εστία, διώχνει ο Καρμόνα. Στο 38’ δυνατό σουτ του Μπενίτο, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Στο 42’ σουτ του Βρουσάι, άουτ. Στο 45’ ο Καρβάλιο χώθηκε ανάμεσα σε δύο και έβγαλε για τον Ελ Αραμπί, αυτός αντί για να πλασάρει έβγαλε για τον αμαρκάριστο Εμβιλά, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ, άουτ.

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, με Σισέ στη θέση του Μανωλά και Βαλμπουενά στη θέση του Αγκιμπού.

Στο 52’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος πήρε με δύναμη την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο 54’ ο Βαλμπουενά πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο για τον Βρουσάι, αυτός έβγαλε με τη μία για τον Καρβάλιο με τον Πορτογάλο να σεντράρει παράλληλα και τον Μασούρα να πετάγεται για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 57’ ο Βρουσάι έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μασούρα να πιάνει την κεφαλιά και να την βάζει στα δίχτυα, μαζί με τον Τσιφτσή, για το 3-0.

Στο 59’ κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, έδιωξε ο Τασουλής.

Στο 67′ εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί φέρνει τον Μπουχαλάκη μόνο του στο δεύτερο δοκάρι να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. 

Στο 75′ ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε όταν μετά από προσπάθεια του Ριέρα, σύγχιση στην άμυνα του Ολυμπιακού έφερε τον Καρμόνα με προβολή να πετυχαίνει το γκολ για τους φιλοξενούμενους για το 4-1. 

Στο 81′ σουτ του Ριέρα, άουτ.

Στο 84′ ήρθε η ώρα του Ροντρίγκες, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή και αφού έκανε την ντρίπλα, σούταρε για να νικήσει τον Τσιφτσή και να γράψει το 5-1.

Στο 90′ κεφαλιά του Κανελλόπουλου έφυγε άουτ. Στο 91′ σουτ εξ επαφής του Σονί, διώχνει εντυπωσιακά ο Βατσλίκ.

Κίτρινες: Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (61’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά,  Αγκιμπού Καμαρά (46’ Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (73′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ Ελ Αραμπί λ.τρ.).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46’ Ριέρα), Σίτο (58’ Τιλίκα), Μπενίτο (68′ Σονί).

Δημοφιλή

To Top