Basket League

Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός στη Νίκαια

Δύσκολο πέρασμα από τη Νίκαια για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που επικράτησε με 68-61 του Ιωνικού στο κλειστό του Πλάτωνα για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

O αξιόμαχος Ιωνικός έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» που είχαν πολλές απουσίες, με κορυφαίο τον Ντάνιελ Χάμιλτον που έκανε νταμπλ-νταμπλ (21 π., 13 ριμπ.), ωστόσο στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε τον στόχο του κι έφτασε τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για την ομάδα του «τριφυλλιού», ο Γιώργος Παπαγιάννης που τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Το νευρικό ξεκίνημα με πολλά άστοχα σουτ δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τις δύο ομάδες που βρήκαν ρυθμό με τους γηπεδούχους να δείχνουν πολύ καλά διαβασμένοι, παρά τα 5/17 εντός παιδιάς. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εν τη απουσία καθαρών χειριστών, είχε πρόβλημα στη δημιουργία και δεν έβρισκε λύσεις αντιμετωπίζοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα από το 12′ έως το 18′ της αναμέτρησης. Διάστημα στο οποίο ο Ιωνικός πήρε πολλά από τον Μουχαϊμίν Μουσταφά (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Ντάνιελ Χάμιλτον (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) στον δρόμο για το +8 (35-27 στο 18′). Οι «πράσινοι» αντέδρασαν, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Ιωνικός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (38-35) χάρη στο τρίποντο του Ντάνιελ Χάμιλτον στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε για μεγάλο διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, από την στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να τρέξουν το γήπεδο. Ο Ιωνικός βρέθηκε μέχρι το +8 (52-44 στο 26′), αλλά από εκεί κι έπειτα τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τη δημιουργία τους και πήραν πόντους από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την αστοχία του Ιωνικού στα δίποντα. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου αφού για τα επόμενα τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς πόντο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να μπει μπροστά με επτά (68-61 στο 39′), φτάνοντας στην επικράτηση.

 

Δημοφιλή

To Top