Γιουρόπα Λιγκ

Αποκλεισμός του Ολυμπιακού με δύο ήττες από την Αταλάντα

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Αταλάντα, αφού μετά από το 2-1 στο Μπέργκαμο, έχασε με 3-0 στο Καραϊσκάκη και αποχαιρέτησε το Europa League. Οι ερυθρόλευκοι δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε για να διεκδικήσουν μία νίκη απέναντι στους Ιταλούς, έδειξαν νευρικοί, χωρίς επιθετικές λύσεις και όταν έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, το πλήρωσαν και με το παραπάνω. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά δεν μπόρεσε να κάνει φάσεις απέναντι στην Αταλάντα, να πιέσει τους Ιταλούς, οι οποίοι ουσιαστικά με μεθοδικότητα πέρασαν άνετα στην φάση των “16”. Οι Πειραιώτες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, για να παραμείνουν μέχρι τέλος στην κορυφή και να κατακτήσουν τον 47ο τίτλο τους, αλλά και στο κύπελλο, εν όψει των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον επαναληπτικό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τρεις στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σισέ, με ακραίους τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά, στο κέντρο τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά να πλαισιώνουν τον Τικίνιο στην επίθεση.

Στο 5’ μακρινό σουτ του Μαλινόφσκι, μπλόκαρε στη γωνία του ο Βατσλίκ. Στο 8’ καλό σουτ του Μαντί, εκτός περιοχής, άουτ.

Στο 40’ η Αταλάντα άνοιξε το σκορ όταν ο Μέλε έκανε μία επέλαση και βρέθηκε στην περιοχή, ο Λαλά τον πρόλαβε και μάλιστα μπήκε μπροστά από τον παίκτη, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα με τον Μέλε να βρίσκει τρόπο να κάνει την προβολή και να νικήσει τον Βατσλίκ, που είχε κάνει την έξοδο αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 44’ σουτ του Εμβιλά, άουτ. Στο ημίχρονο ο Μασούρας πήρε την θέση του Σισέ, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει σχηματισμό σε 4-5-1. Στο 50’ μετά από γέμισμα του Ρέαμπτσιουκ με το κεφάλι, νέα κεφαλιά από τον Τικίνιο, άουτ.

Στο 66′ σε αντεπίθεση η Αταλάντα πέτυχε το δεύτερο γκολ της, με τον Μπογκά να βγάζει για τον Κοοπμάϊνερς αυτός να αφήνει για τον Μαλινόφσκι ο οποίος πλάσαρε για το 0-2. Η φάση είναι ενδεχόμενο να ξεκίνησε από επιθετικό φάση πάνω στον Μαντί Καμαρά, το οποίο δεν υπέδειξε ο Ντελ Θέρο Γκράντε. 

Στο 69′ ο Μαλινόφσκι με φόρα πέτυχε το 0-3 με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής. 

 

Κίτρινες: Σισέ, Εμβιλά – Τολόι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46’ Μασούρας),  Λαλά (67′ Βρουσάι), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά (68′ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσουκ, Ονιεκούρου (60’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74′ Φαντιγκά).

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (83′ Πετσέλε), Μαλινόφσκι (83′ Μιχάϊλα), Πεσίνα (56’ Κοοπμάϊνερς), Πάσαλιτς (56’ Μπογκά).

Δημοφιλή

To Top